Megyeri Csilla végre megszerezte a diplomáját


A vírusidőszaknak köszönhetően sokan megszerezhették a diplomájukat, akiket csak egy nyelvvizsga állított meg az oklevél átvételétől.

Megyeri Csilla is ebbe a csoportba tartozik, hiszen 11 év után tegnap végre átvehette a diplomáját. Nagyon sokszor próbálkozott már a nyelvvizsga megszerzésével, de valahogy mindig akadályokba ütközött és az írásbeli részét sose sikerült teljesítenie. Enélkül is tökéletesen boldogul az életben, persze nem példaértékű, de papír nélkül is sikeresen elhelyezkedett a szakmájában és éveket is dolgozott a területen.

Gratulálunk, hogy végre a kezedben foghatod ennyi idő után a diplomádat is.

View this post on Instagram

Gondolkodtam, hogy megosszam-e veletek, de minden barátom azt mondta, hogy valakinek még így sincs.🤷🏻‍♀️ Plusz ettől függetlenül így is volt.👏🏼👏🏼👏🏼🙈😀 Én is abba a százezerbe tartozom..🙋🏻‍♀️😬👩🏻‍🎓 Tegnap átvettem a diplomámat (11év után) – tudom, picit szégyen is valahol, hogy nem voltam képes ennyi idő alatt az írásbeli nyelvvizsgámat megszerezni (a szóbeli elsőre sikerült anno), viszont annyiszor neki ugrottam a felkészülésnek: két sikertelen írásbeli után szorgalmasan jártam magántanárhoz, aztán félbehagytam…, majd újra neki kezdtem, aztán u.ezt kb. 3x megugrottam az évek alatt, majd halogattam…, tologattam. Nem használtam a nyelvet, és kezdhettem mindig, mindent “elölről”. Na ebben nem voltam igazán kitartó.🥴 A szüleim annyiszor cseszegettek miatta.😌 Most a járvány helyzetnek és az magyar kormány rendeletének köszönhetően megkaptam én is.🙏🏼 Ettől függetlenül mindig is bennem volt a tudat, hogy becsületesen tanultam, sikeresen le államvizsgáztam, a szakdolgozatomat jelesre abszolváltam, van egy fél nyelvvizsgám😅 – és “csak”a másik fele miatt nincs a kezemben a keményfedeles oklevél -… és??! Enélkül is boldogultam/boldogulok az életben. El tudtam helyezkedni a szakmámban, 5évig dolgoztam is benne. Tegnap óta sem változott semmi… persze jó érzés volt a kezembe fogni.😍 Egy jót mosolyogtunk a TO-n dolgozó hölgyekkel, nosztalgiáztunk az akkor még főiskolás élményekről majd azonnal felhívtam Anyukámat. Szerintem megnyugodott.🙈😂❤️ Persze nem teljesen példaértékű ez! De ez az én rövid történetem… Semmi sem történik véletlenül.🙏🏼 Papírok nélkül is szerelem a szerelem, a tudás hatalom, és még hosszasan sorolhatnám… viszont a fiataloknak üzenem: a nyelvtudás manapság hatalmas kincs – tanuljatok minél több nyelvet és szívjátok magatokba a tudást!🙏🏼👩🏻‍🎓👨🏼‍🎓☺️ Ohhh, és még valami, ami az egyetem homlokzatán is olvasható: “Imádkozzál és dolgozzál!” 🙏🏼🏛☝🏼

A post shared by CSiLLa MEGYERI (@csillamegyeri) on