Közszereplők a környezetvédelemért!


A környezetvédelem manapság nagyon fontos téma és kiemelt szerepet játszik a hétköznapok során, így nem véletlen, hogy egyre több közszereplő hívja fel rá a figyelmet! Az ügyért rengeteg alternatív módon tehetünk és ebből kifolyólag egészen biztos, hogy aki szeretné az megtalálja a számára megfelelő utat.

Kucsera Gábor például a környezettudatos étkezésre hívja fel a figyelmet, az Étkezz Jól ételfutár szolgálat termékeinek segítségével. A cég személyre szabott menüket állít össze és szállít ki megrendelői számára, figyelve a környezettudatos csomagolásra. Olyan többször használatos dobozokba készítik el az ételeket, amelyeket a vevőknek meg kell őrizniük és vissza kell juttatniuk a futárszolgálat segítségével. Ezenkívül, ahogyan azt Gábor posztjából is láthattuk az Étkezz Jól csapata vászontáskában szállítja ki menüit, papírtáska helyett.

Szabó András ( Csuti ) nemrég Instagram storyjában említett egy nagyon friss és új, a környezetvédelemért felelős ügyet. A Coca Cola ugyanis egy újdonsült kampányt vezetett be, Hulladékmentes Világ néven. A kampánnyal fő céljuk az volt, hogy a cég a felhasznált csomagolóanyagok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjtsön össze, illetve, hogy 2030 – ig 50% – ra növelje műanyag palackjainak újrahasznosított alapanyagait.

A környezetvédelmet a divat világában is hangsúlyozhatjuk, amire jó példa a következő cég kialakulása. Laskóy Noémi és a Petite & Leaf csapata egy apró lépést tett ezen nemes ügyért. Megálmodták letisztult, gyermekeknek szóló ruhatárukat és márkájukat, amivel a hazai tervezőket is támogatták.

A fentiekből kiderül, hogy milyen sok lehetőség van, akár már néhány apró lépéssel közelebb kerülni a valóban környezettudatos életmódhoz, ami mindannyiunk közös érdeke.