A Föld órája


Március 27 – én, szombaton volt a Föld órája, melyet a következő jelmondat illetett : ,,Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!”

Ezen a napon, egy megadott időintervallumban – természetesen egy órában – számos szervezet és közszereplő kapcsolódott  a kezdeményezéshez, amely minden évben újabb és újabb irányt vesz. Az idén 20 : 30 és 21 : 30 között rendezték meg a Föld óráját, melynek lényege az volt, hogy ösztönözze az embereket a takarékosabb, fenntarthatóbb életmódra.

A program egyébként 2006 – ban indult az ausztrál WWF  hatására, ahol először Sydneyben egy órára kapcsolták le a villanyokat, azért hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozásra. Ez az esemény azóta nőtte ki magát és lett egyre és egyre nagyobb kaliberű világszerte. Budapesten magán a városon kívül,  például a Groupama Aréna is sötétségbe borult fél kilenc és fél tíz között.

A Föld órájához  egyénileg, illetve településenként is lehetett és lehet is csatlakozni a következő években; a WWF honlapján történő regisztrációval. Reméljük, hogy cikkünk segítségével sikerült minél több emberhez eljuttatnunk ezt a nemes kezdeményezést!

 

Forrás: WWF : Föld órája: Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed! , 2021. 03. 10, https://wwf.hu/hireink/egyeb-termeszetvedelem/fold-oraja-kapcsolj-le-de-tartsd-nyitva-a-szemed/