Színházak világnapja! : Virtuális üzenetek


A Föld óráján kívül a Színházak Világnapja is az elmúlt szombatra esett. A pandémiára való tekintettel az egyes vidéki és nagyvárosi színházak különleges, videóüzenetben üzentek rajongóiknak és a műfaj kedvelőinek, így az egész program online térbe költözött.  Az alkalom képviseltéhez összesen 31 vidéki és budapesti színház igazgatója csatlakozott köszöntőjével és ezek között voltak egészen különleges, rendhagyó online előadások, illetve üzenetek is, de előfordult olyan egyesület is, ami kulisszatitkokat osztott meg a nézőivel.

A színházak célja főleg az volt, hogy felhívja a figyelmet a szakma fontosságára és arra, hogy a koronavírus ellenére is időtálló, illetve értékekkel – teli a színészek munkája. Mivel az idén csak a virtuális térben zajlott ez a megemlékezés, így a színészek a frontvonalban dolgozóknak ajánlották fel tapsukat, amely este 7 órakor hangzott e; ezzel is le róva tiszteletüket előttük!

Reméljük, hogy a következő ilyen alkalommal már élőben hallgathatjuk hazánk tehetséges előadóinak műsorait!

Forrás: Kisalföld.hu ; Színházi Világnap : fővárosi és vidéki színházak köszöntötték közönségüket videóüzenetben, 2021.03.27 ; https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/szinhazi-vilagnap-fovarosi-es-videki-szinhazak-koszontottek-kozonseguket-videouzenetben-10800895/