Húsvéti Inspiráció | Kreatív tojásfestési technikák


Nemsokára elérkezik a tavasz egyik legnagyobb ünnepe a Húsvét. Ennek az alkalomnak a vallásban, és világi színvonalon is nagy jelentősége van. Az Influencer Magazin legújabb cikkében összegyűjtöttünk nektek néhány kreatív tojásfestési ötletet, amelyek segítségével a hagyományos technikáktól eltérően, ti is dekoratívabbá és színesebbé tehetitek a húsvéti díszítéseteket.

Virágos díszítés 
Ha van lehetőségetek fehér tojásokat beszerezni akkor nagyon könnyen elkészíthetitek ezt a kreatív és cuki ötletet ( Természetesen a hagyományosak is megfelelnek erre a célra ). Törjétek fel a tojások tetejét, ( készítsetek belőlük valami finomat ) , majd helyezzetek kisebb virágokat, a vízzel töltött tojásokba.

Galaktikus csillagok
Hagyományos főtt tojásokat varázsolhatunk galaktikus darabokká festék segítségével. Noha ez egy kicsit aprólékosabb munka, a végeredmény garantáltan lélegzetelállító. Először le kell festenünk a tojást feketére, majd utána lila, kék illetve zöld színű festékkel, szivacsos pacsmagoló mozdulatokkal mintákat, foltokat készíthetünk rá. – Így érhetjük el azt, hogy úgy tűnjön, egy égbolt van tojásunkon.

( A dekor festék helyett temperát is használhatunk! ) 

Csillámporos csoda
A tojásfestés egy nagyon modern változata a csillámpor használata. Szintén a hagyományos, barna tojások alját kell  ragasztóval bekennünk és ezt kell belenyomni csillámporba / glitterbe.

( Csillámport a drogériák beauty részlegein találhattok! )

Vicces figurák
A húsvéti tojások egyik legegyszerűbb dekorálási fajtája a filccel való kipingálás. Egyetlen alkoholos filc segítségével mókás arcokat és feliratokat készíthetünk a húsvéti tojásainkra. Ezt a technikát főleg azoknak ajánljuk, akik sietősen szeretnének mutatós dolgokat készíteni!

Ezek lettek volna, azok a formabontó tippek, amelyeket figyelmetekbe szerettünk volna ajánlani. Reméljük, hogy megjött a kedvetek egy kis kreatívkodáshoz. Kellemes készülődést kívánunk mindenkinek!