Szabadtéri kirándulóhelyek Budapest környékén!


Beköszöntött a tavasz és vele együtt a jó idő is! Az ember ilyenkor nagyon szívesen mozdul ki, és szervez hétvégi programokat, családjával, illetve barátaival. A koronavírus járványnak köszönhetően az idén azonban rengeteg helyszín meglátogatásáról kellett lemondanunk, így úgy gondoltuk, hogy összeszedünk nektek néhány olyan alternatívát, és lehetőséget, ahol ebben a helyzetben is biztonságosan érezhetitek magatokat!Ezek a helyszínek az ország központi részéhez, Budapesthez közel helyezkednek el.

Először egy sziklás vidékre kalauzolunk benneteket, ami nem lesz más, mint az Ördög – orom. Itt rengeteg környezeti sajátosságot tekinthettek meg, illetve a hely változatos élővilágával is találkozhattok. A kellemes kirándulást egy tanösvényen tehetitek meg.

A második helyszín, amit figyelmetekbe ajánlunk nem lesz más, mint a Kis – Hárs – hegy, ami a város több részére is csodálatos kilátást tár elénk. Megközelítése roppant egyszerű és rugalmas, hiszen többféleképpen is eljuthatunk ide; Hűvösvölgyből például gyalog vagy a Gyermekvasúttal is megközelíthető.

Harmadik ötletként egy érintetlen, csendes helyet mutatunk nektek, ez pedig a Merzse – mocsár, ami egyébként Budapest utolsó mocsárvidéke is. Az ide látogatók számtalan különleges madárfajjal találkozhatnak itt, így a kirándulás során érdemes megfigyelni az ottani élővilágot.

Reméljük, hogy sikerült olyan helyszíneket a figyelmetekbe ajánlanunk, amelyek kellemes és biztonságos kikapcsolódást nyújthatnak a számotokra!


Forrás: We Love Budapest, 5 közeli kirándulóhely tavaszra, ahol elkerülheted a tömeget, 2020.03.13, https://welovebudapest.com/toplista/5-kozeli-kirandulohely-tavaszra-ahol-elkerulheted-a-tomeget-1