Interjú Geszler Dorottyával! – A pilates hatásai


Az Influencer Magazin következő cikkében Geszler Dorottyával készítettünk interjút, amelyben főleg a pilates rejtelmeiről kérdeztük. A pilates egy nem is olyan régen divatba jött mozgásforma, ám rohamosan emelkedik a népszerűsége, mivel egyre többen próbálják ki, és tapasztalják meg  jótékony hatásait. Célja a test és a lélek egységének megteremtése, az elme hétköznapokból való kikapcsolása, a test kecses és tudatos mozgása által.

A tavasz mindig a megújulást jelképezi és hozza el, így akik valami új, feltöltődést adó hobbyba szeretnének kezdeni, azoknak a pilates felettébb ajánlott. Dorottya válaszainak segítségével pedig még inkább betekinthettek a jótékony sportág titkaiba.

A pilates viszonylag újabb mozgásformának számít, Te mikor ismerkedtél meg vele legelőször?

Több, mint 15 éve foglalkozom a  Pilates oktatásával. Számos hazai, és amerikai iskolában szereztem meg a  diplomáimat. Rendszeres fellépője vagyok a legnagyobb hazai Fitness rendezvényeknek. Kétszer nyertem el a  Presenter of the Year díjat Body and Mind kategóriában.  Tartottam AquaPilates, és Sup Pilates, Yogalates bemutatókat. Kifejlesztettem saját óratípusomat, a MyPilatest, amelyben kicsit benne van a klasszikus balett múltam is.

Mi az, amit a leginkább megkedveltél a pilatesben?

A Pilates kifejezetten tudatos, ízület kímélő mozgásforma, arányos testet eredményez, összehangolja a légzést a mozgással, nyújtja az izmokat, segít a helyes testtartás kialakításában, a befelé figyelésben. A gyakorlás során megszerzett tudatosságot pedig át tudjuk vinni a hétköznapi, mindennapi mozgásainkba is.

Mi a legfontosabb dolog, amit át szeretnél adni a követőidnek ezzel a mozgásformával kapcsolatban?

Tévhit, hogy a Pilates csak nőknek való, férfiak is bátran gyakorolhatják, hiszen segíthet a gerincproblémák kialakulásának megelőzésében, a meglévő fájdalmak enyhítésében, a test rugalmasságának fokozásában, és a mentális kikapcsolódásban.

Köszönjük Szépen Dorottyának az interjút és a sporttal kapcsolatos hasznos gondolatokat. Több inspirációért keressétek fel Geszler Dorottya Instagram oldalát ( @dorottyageszler ) , amelyet itt érhettek el!