Április 29 : A Tánc Világnapja


Akik követik az Influencer Magazin munkásságát azok tudják, hogy magazinunk rendszeresen ír az aktuális világnapokról, alkalmakról. A mai napon a Nemzetközi Táncnapot ünnepeljük meg, amelyet az UNESCO egy részlege hozott létre 1982-ben. Az Április 29 – ei dátum pedig az egyik francia táncos és balettművész születésnapjának a napja. Jean-Georges Noverre annak ellenére lett az egyik legnagyobb táncos és előadóművész, hogy apja katona volt, így szülei őt is erre a pályára szánták. Az előadóművész Strasbourgban készítette el első nagy koreográfiai sikerét.

A Nemzetközi Táncnap célja nem más, mint az, hogy nagyobb teret szenteljen a táncnak és népszerűsítse azt, hiszen annak ellenére, hogy a tánc az emberi kultúra része mindennapi jelenléte igen alacsony. A Tánc Világnapjának népszerűsítésére minden évben újabb és újabb koncepciót találnak ki a szervezők, a 2007 – es világnapot például a gyermekeknek címezték, míg a 2005 – ös táncnapi események az alapfokú oktatásra koncentráltak!

A Tánc Világnapja kapcsán összeszedett gondolatainkkal szeretnénk veletek egy kicsit jobban megismertetni ezt a jeles napot, ugyanúgy, ahogyan azt a többi ilyen alkalommal tettük!

 

Források: Wikipédia.hu ; Nemzetközi táncnap; 2021. április 1. ; https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_t%C3%A1ncnap ; Papageno.hu ; Ki volt Jean – Georges Noverre, akinek a születésnapján a tánc világnapját ünnepeljük? ; 2020. április 29. ; https://papageno.hu/featured/2020/04/ki-volt-jean-georges-noverre-akinek-a-szuletesnapjan-a-tanc-vilagnapjat-unnepeljuk/