Interjú Szőcs Renivel! : Így alkot Reni


Az Influencer Magazin következő cikkében @reenykeevel készítünk nektek interjút; rövid, videós tartalmairól, amiben főleg arról kérdeztük, hogy hogyan / mi alapján alkotja meg ezeket a bejegyzéseket.

– Instagram oldaladon számos énekes videóval találkozhatunk. Mikor kezdted el tudatosabban használni ezt a platformot?

,, Igazából a Star Academy megnyerése után csöppentem bele a social media világába, akkor ugyan még nem tudatosan, de már sok éneklős videót töltöttem fel, akár sztoriba, akár feedbe. Úgy éreztem, hogy az emberek kíváncsiak lehetnek, ezáltal nemcsak You Tube -on, hanem az Instagramomon is fontos, hogy ott legyen a profilomon az, hogy mégis mi a fő irány, amit képviselek és képviselni szeretnék.

A tudatosság nemrég történt, mert volt egy szakadék, amikor azt hittem, hogy talán nem is olyan jók az éneklős videók az Instagramra, de szerencsére ezen sikerült túllendülnöm, és az elérésemmel nem foglalkozni csak tenni azt, ami jól esik és tetszik nekem vagy a követőtáboromnak. ”

– Az általad feltöltött rövid videók mindegyike egy téma köré épül, elsősorban honnan merítesz ezekhez az aktualitásokhoz inspirációt?

,, Mindig próbálok a hétköznapokból ihletet meríteni vagy követni az ünnepi tematikájú dolgokat. Ha netán nem sikerül, akkor csak hagyom, hogy valami megihlessen és azt megcsinálom. Lehet az énekes videó vagy akár hajápolás is.
Úgy vélem, hogy manapság nehezebb csak énekes tartalmakat megosztani, bár van akinek sikerül úgy is, hogy csak zenés tartalmakat oszt meg. Én azonban szeretek plusz dolgokkal foglalkozni, szeretem, hogy több dolog is van az oldalamon.

Ezáltal kicsit jobban megismernek a követőim és imádom, ahogyan velem vannak ezen az úton és nem feltétlen csak a zene az egyedüli dolog amiben tudnak velem azonosulni. ”

Mi szokta okozni a legnagyobb nehézséget ( esetleges bakit ) egy – egy ilyen videó elkészítésekor?

,,  A videó készítések, vágások, énekfelvételek mindig nagyon időigényes dolgok, de szerintem ezt sokan tudják. Sokszor előfordul, hogy másnap újra kell vegyem azt a felvételt, amit már egyszer elkezdtem. Egyszerűen meg kell tanulni, hogyha nem vagy jó passzban, akkor jobb elnapolni az alkotást, mert a végeredménnyel soha sem leszel elégedett.
Nekem nagyon fontos, hogy valami úgy sikerüljön, ahogyan elképzelem és ilyen volt a Tavaszi szél c. videó  is.
Előtte két nappal 2 órát kínlódtunk, de mindig beleszaladt valaki a képbe, ami abszolút nem gond, hisz délután volt, szóval nem is mérgelődtem, de próbáltuk, hátha egyszer összejön. (hiába)
Végül pedig reggel 6-kor keltünk, hogy sikerüljön úgy felvenni, hogy a miénk a dombtető. Sokat kell áldozni, de megéri.
Ha itthon készítek beltéri felvételeket, akkor azt nehéz kiküszöbölni, hogy még jó legyen a fény és ne rontsam el a szájszinkront – mert sokszor úgy futok neki egy feldolgozásnak, hogy aznap találkoztam először a dallal és addig csinálom, míg sikerül, viszont amikor fel kell venni.. hát.. addigra már a szöveg teljes homály.
Ehhez jön hozzá pluszban az, hogy jól állítsam be az állványt és a telefont – amikor azzal veszem fel -, mert ha nem, akkor kilóg a fejem, vagy bármi más probléma adódik. Sokszor akkor látom ezeket a hibákat, amikor lemegy a nap éz ez enyhén fogalmazva nem jó érzés olyankor.

Addig, ameddig nem azt látom, amit szeretnék azonban nem állok meg az alkotással és a felvételekkel, szóval ez egyszerre áldás és átok is. ”

Köszönjük Szépen Reninek a tartalmas válaszokat és azt, hogy elárult nekünk néhány kulisszatitkot! Ez az interjú minden alkotó / alkotni vágyó számára motivációként és inspirációként szolgálhat.

Szőcs Renáta Instagram oldalát itt érhetitek el!