Interjú Kucsera Gáborral!


Kucsera Gábor nemrég egy különleges videót osztott meg az Instagram oldalán, amely egy különleges eseményre invitálja a kalandvágyó gyermekeket. A világbajnok magyar kajakozót, a Holiday – maker táboroztató cége kereste fel azzal, hogy közösen megszervezzék a speciális értékeket képviselő és a falusi élményeket nyújtó tábort.

Gáborral készített interjúnkból most még többet megtudhattok erről a lehetőségről!


Hogyan jött a tábor megszervezésének ötlete?

,, Én nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, s ez akkor is kiderült, amikor a kisfiamat, Benit elvittem egy úszótáborba. A gyerekek edzője láthatta bennem a képességet, hogy értek a gyerekek nyelvén, így egy nap után rám bízott egy kezdő csapatot, hogy én felügyeljem őket. Fárasztó volt, de nagyon élveztem a feladatot.– Ezt az élményt meséltem el egy interjú során, aminek hatására  keresett fel a táboroztató cég, hogy segítsek nekik még jobban megismertetni ezt és az ehhez hasonló eseményeket.”

Milyen programokra számíthatnak az érdeklődők?

,, A tábor során nagyon sok klassz programon vehetnek részt a gyerekek, emellett a helyszín is mesébe illő lesz, hiszen a Nagyvázsonyi Igásló Központ ad otthont majd a nyári rendezvénynek. Terveink közt szerepel többek közt, hogy lovaskocsikázunk a Balaton parton, meglessük a fazekasság, illetve a kovácsolás rejtelmeit, joghurtot, sajtot, illetve vajat készítünk, és végül, de nem utolsó sorban az állattartás fortélyaiba is betekintést nyerhetnek a gyerekek.’’

Milyen értékeket szeretnél közvetíteni a táborral?

,, Szeretnénk, ha aktívan egymásra figyelnének a résztvevők és tényleg egy közösségi élményt nyújtana nekik ez a tábor, ezért az a tervünk, hogy az esemény ideje alatt a gyerekek minél kevesebb időt töltsenek az online térben. Az esemény egyik legfontosabb üzenete a fiatalok számára, hogy milyen fáradtságos munkával kerül az asztalra az a joghurt, tej vagy sajt, amiket nap, mint nap fogyasztanak, ezzel is felhívva a figyelmet a régi értékekre.”

Téged milyen személyes élmények fűznek a falusi élethez?

,, A nagymamám testvére Szolnok mellett egy kis faluban lakott, ezáltal én is nagyon sok időt töltöttem a Tisza mellett. Számos csínytevés és kaland fűz ezekhez az évekhez, mondhatnám azt is, hogy meghatározó élményeket szereztem. A tábor által remélem, hogy a résztvevő gyerekek hasonló tapasztalatokkal gazdagodnak.”

Köszönjük szépen Kucsera Gábornak az interjút és azt, hogy egy ilyen kalandos és egyedi élményre invitálta a táborozni vágyókat. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptatok ahhoz, hogy gyermekeiteket meglepjétek ezzel a nyári programmal!

 

Bővebb információkért keressétek fel a : https://www.holiday-maker.hu/ honlapját.