„Megjártuk a mennyet és a poklot” – interjú Kiss Norberttel


A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing pilótája újabb győzelmet tudhat magáénak. Hihetetlen eredménnyel zárta a futamot. Élményeiről kérdeztük:

Kemény volt, jártunk lennt és fennt is. Örültem, hogy nyitott volt a rendezvény és így jöhettek nézők. Több, mint 10 ezer ember óriási hangulatot csinált, hatalmas lelkesedéssel szurkoltak.
Bár a szombati napunk nem sikerült a legjobban, mivel  kiestünk egy technikai hiba miatt. De ebben a sportágban benne van ez is. Viszont, vasárnap tudtunk javítani, hiszen az összes futamot megnyertük. Magát az időmérőt, a normál fő futamot, illetve a fordított rajtrácsos futamot is. Ebben az esetben a 8.helyről kell ilyenkor indulni, hogyha az elsőt megnyeri az ember, de így is sikerült mindenkit megelőzni és nyerni. Persze bajnokság szempontjából hátrányban vagyunk most még. Ettől eltekintve, gyorsak voltunk, jók, hazai pályán, hazai közönség előtt nagyon komoly hangulatban. Összességében megjártuk a mennyet és a poklot is, úgyhogy jó volt.

  • Mi zajlott le benned amikor a turbócső megadta magát?

Nem hittem el. Pont most, a legfontosabb pillanatban, amikor a leglényegesebb a célba érkezés. Amikor meghallottam a hangját tudtam, hogy végzetes a hiba, de valahogy mégis sikerült mennem még egy kört. Valami csodában bíztam, hogy majd helyrejön és tudok menni tovább, de nem.

  • Mik a további céljaid?

Megy tovább az Európa Bajnokság, még 6 versenyhétvége van előttünk. 4 hét múlva vár minket Németország, szeretném folytatni ezt a jó sorozatot és még több futamot nyerni. A cél viszont az Európa Bajnok cím.

  • Kik azok, akik mögötted állnak?

A Révész racing csapata, akik ugyan csak tavaly alakultak, mégis nagyon büszke vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen jó eredményeket tudtunk elérni. Ez a harmadik versenyhétvégénk volt eddig. Tavaly is jól szerepeltünk és most is.