Tihanyi Petinek igazán ijesztő értesítést küldött a telefonja!


Nemcsak Magyarországon tombolt óriási vihar hétvégén, hanem Erdélyben is. Tihanyi Péter éppen Csíkszentkirályban töltötte pihenéssel a napjait, azonban szombaton egyszer csak egy váratlan értesítés érkezett a telefonjára. Petit most arról kérdeztük, hogy hogyan élte meg a vihart és a vészjelzést.

Milyen jelzést kaptál pontosan és milyen hatással volt ez Rád?

A Kowalsky koncert közepén körülbelül 2000 embernek kezdett egyszerre őrült hangon és hangosan szirénázni a telefonja. A szöveg románul jött de nem kellett hozzá nagy ész, hogy megfejtsem pláne, hogy kb 2 perc alatt minden besötétült felettünk. Egyszerre a teljes közönség a kijárat felé vette az irányt. Valószínű az emberek hozzá vannak szokva itt a hasonló viharokhoz, mivel egyáltalán nem volt pánik, mindenki tette a dolgát. A koncertet félbe szakították, a technikát gyorsan összerakták. Ahogy csak tudtunk mentünk a parkolóban és ültünk is be a kocsiba és húztunk haza Szentsimonból Szentkirályra.

Mekkora volt valójában a vihar?

A vihar valójában eléggé nagy volt, de inkább a hegyeket érintette, a Csíki-medence ezen részén csak zápor és erős szél volt. Ezelőtt 4 nappal volt akkora vihar Tusnádon, hogy csűröket szaggatott szét, illetve több helyre is becsapott a villám.

Mennyire károsította meg a környezeted?

Szerencsére nem volt jég, így senki és semmi sem sérült meg.

Éltél már meg korábban ekkora vihart?

Magyarországon is van ilyen vihar minden nyáron. Ez a jelzés inkább akkor szokott szólni, ha medve van a közelben, illetve ilyenkor nagyobb viharok esetén, de itt most szerencsére az ijedelem nagyobb volt, mint a vihar valójában.

Csináltam egy kérdezz feleleket is az Instagram oldalamon, hogy kinek és miért küldött már hasonló jelzést a telefonja. A válaszolók többsége Amerika és Kanada területén hurrikán és földrengés miatt kapott ilyen értesítést, illetve itt Erdélyben medveveszély miatt. Szerencsére Magyarországot elkerülik az ilyesmi extrém helyzetek.